Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το Ποτάμι είναι ένα μεταμνημονιακό κόμμα

O Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters και την διευθύντρια του στην Ελλάδα, Deepa Babington. Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στο Ποτάμι σταθερά την τρίτη θέση, το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου συγκεντρώνεται γύρω από τις επόμενες κινήσεις , αλλά και τις προθέσεις, του Σταύρου την επόμενη μέρα των εκλογών.


Σε ότι αφορά τους μετεκλογικούς στόχους του Ποταμιού, ο επικεφαλής του κινήματος δήλωσε ότι το Ποτάμι είναι εκείνο που θα διασφαλίσει ότι η επόμενη μέρα δεν θα βρει στο κυβερνητικό σχήμα ούτε ακροδεξιά, αλλά ούτε και αντιευρωπαϊκά στοιχεία.

Το δημοσίευμα του Reuters συνεχίζει αναφέροντας ότι το Ποτάμι είναι ένα από τα λίγα κόμματα που προτάσσουν τον εκμοντερνισμό του κράτους και που θέτει ως «κόκκινη» γραμμή την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και το ευρώ.

Στη συνέχεια τονίζεται η αποφασιστικότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για την ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, την μεταρρύθμιση του κράτους και την καταπολέμηση της ανεργίας, μέσα από μια σειρά δράσεων που έχουν ήδη σχεδιαστεί και ανακοινωθεί.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «οι Έλληνες ψάχνουν την εναλλακτική λύση μέσα σε αυτό το παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα» και ότι αυτή η διέξοδος είναι το Ποτάμι. Στην ερώτηση για το αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου η απάντηση ήταν αφοπλιστική, «Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα μεταμνημονιακό».

Διαβάστε περισσότερα από το άρθρο του Reuters εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου