Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Αγία Βαρβάρα - Δημόσια συζήτηση με κατοίκους

Με χαρά, χειροκροτήματα αλλά και συγκεκριμένα ερωτήματα υποδέχτηκαν τον Σταύρο Θεοδωράκη κάτοικοι, φίλοι και συμμαθητές του στην Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας.
Στο κατάμεστο και γεμάτο ενέργεια κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” ο επικεφαλής του Ποταμιού ένιωσε… σαν στο σπίτι του και πραγματοποίησε μια ακόμα δημόσια συζήτηση που τα είχε όλα.
«Η Aγία Βαρβάρα σηματοδοτεί τα νεανικά μας χρόνια, γι’ αυτό θα ήθελα να δώσουμε μια προτεραιότητα στους νέους» είπε κι έτσι έγινε.

Γιατί δεν έχω το δικαίωμα να ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές, ρώτησε ο πρώτος νέος «Γιατί ο κ.Σαμαράς και ο κ.Βενιζέλος φοβήθηκε την ψήφο τους» απάντησε ευθέως ο Σταύρος Θεοδωράκης.
– Προκαλέσαμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαμαρά να κάνουμε δημόσια έναν διάλογο, ένα ντιμπέιτ, με τους δικούς τους δημοσιογράφους, τους δικούς τους όρους στον δικό τους τόπο, αλλά δεν δέχτηκαν γιατί προτιμούν τους μονολόγους.
– Ξαφνιάστηκαν κάποιοι που δώσαμε προτεραιότητα στην ισότητα στην προσχολική εκπαίδευση και την εκπαίδευση στους παιδικούς σταθμούς, για όλα τα παιδιά από τον Έβρο ως τη Γαύδο. Αν δεν ξαναχτίσουμε την παιδεία στη χώρα μας σε νέες βάσεις θα έχουμε τα ίδια προβλήματα και την ίδια υστέρηση σαν κοινωνία.
– Μας πολεμούν οι παλιοί πολιτικοί γιατί ξέρουν ότι με ισχυρό Ποτάμι θα πάψει να ισχύει η ασυλία και τα προνόμια των βουλευτών και των υπουργών. Ζητάμε την τροποποίηση του Συντάγματος για να πάψει να ισχύει η προκαταβολική ασυλία του πολιτικού προσωπικού. Οι υπουργοί θα πρέπει να δικάζονται από δικαστές όπως όλος ο ελληνικός λαός.
– Δεν φτιάχνουν οι φοιτητές τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια- αυτό είναι το θεμιτό και το αναγκαίο, αλλά όλα γίνονται κατ’ εντολή των κομμάτων. Η ύπαρξη κομματικών στρατών στα πανεπιστήμια λερώνει τη δημοκρατία μας.
– Πρέπει ο νέος να έχει τη δυνατότητα να καινοτομεί και να επιχειρεί στην Ελλάδα και όχι να φεύγει στο εξωτερικό. Στο χωράφι, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις. Πρέπει να πάρουμε το κόστος πάνω μας και να απαλλάξουμε τους νέους από τη δυσβάσταχτη υπερφορολόγηση.
– Είναι σκάνδαλο κολοσσοί να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά να φορολογούνται σε κάτι νησιά του Ωκεανού.
– Είναι άσχημα τα πράγματα με την οικονομία αλλά υπάρχουν λύσεις που το παλιό πολιτικό σύστημα ή τις αγνοεί ή δεν τις ψάχνει. Το Ποτάμι θα δώσει μάχη να αξιοποιηθούν όλα τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Υπάρχει σήμερα επιχείρηση που κερδίζει +40% για να μπορέσει εν μια νυκτί να διπλασιάσει το εργατικό της κόστος; Η πολιτική αυτή που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει λουκέτα σε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις. Εμείς λέμε αύξηση του μισθού από την πρώτη μέρα αλλά με βάση την παραγωγικότητα.
– Μίλησα με τον Ντανιέλ Κον Μπεντίντ και σας στέλνει τα χαιρετίσματά του. Δεν μπήκαμε στους οικολόγους πράσινους όπως μας είχε ζητήσει, γιατί θέλαμε το Ποτάμι να συμμετέχει στη μεγαλύτερη ει δυνατόν ομάδα ώστε να είναι δυνατή η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Τον ευχαριστώ που δήλωσε ότι αν ήμουν Έλληνας θα ψήφιζα Ποτάμι και του υπόσχομαι ότι θα ξανασυναντηθούμε.
– Οι υγιείς πολιτικοί δεν ήρθαν στο Ποτάμι ως συνιστώσα. Ήρθαν γιατί αποδέχτηκαν την πολιτική που χαράζει. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε συμμαχίες, όχι με αυτούς που θέλουν να αγοράσουν μετοχές καθώς το Ποτάμι ανεβαίνει αλλά με αυτούς που νιώθουμε συγγενείς μας.
– Η Ευρώπη έχει σύνορα, δεν θέλει μετανάστες σκυφτούς για να τους ταΐζει στα συσσίτια. Έχουμε κάνει την πρόταση για Ευρωπαϊκό άσυλο. Τα παιδιά όμως των μεταναστών που γεννιούνται εδώ μεγαλώνουν και μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες.
– Πιστεύουμε στους ιδιώτες και στις επενδύσεις αλλά όχι άνευ όρων. Οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα πρέπει να πληρώνουν τις συχνότητες γιατί είναι περιουσία του κράτους και αυτό είναι μόνο η αρχή για να σταματήσουν να καλλιεργούνται οι πελατειακές σχέσεις.
– Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, στις γειτονιές του Πειραιά όπου σύχναζα μικρός επέλεξα να δώσω την προσωπική μου μάχη γιατί οι Πειραιώτες πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει λύση και αυτή δεν είναι τα άκρα.
Ξεκινώντας ο Επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι όντως ο Δαυίδ μπορεί να νικήσει το Γολιάθ. Και αυτό αποδεικνύει η πολιτική επιτυχία του Ποταμιού κόντρα στο παλιό πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου